150 g blødt smør 150 g sukker 150 g marcipan 3 æg 50 g hvedemel ¾ tsk. stødt ingefær ¼ tsk. salt 50 g mørk chokolade 60 % 2 pærer 30 g pekannødder
Til servering
2½ dl cremefraiche 18 %
Sådan gør du
Pæremazarin
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i en springform (Ø 20 cm).
Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan sammen i en skål. Pisk æggene i ét ad gangen. Vend hvedemel, ingefær, salt og grofthakket mørk chokolade i dejen.
Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern.
Hæld dejen i formen. Drys pæreternene ud over dejen. Hak pekannødderne groft, og drys dem ud over pærerne. Bag kagen i ca. 40 minutter, til den er gennembagt – tjek med en gaffel eller strikkepind. Afkøl kagen på en rist, og sæt den herefter på køl i nogle timer, så den sætter sig og bliver lækker konfektagtig.
Servering
Anret kagen på et serveringsfad, og servér med cremefraiche til.
Bemærk
Opskriften har jeg oprindeligt lavet til magasinet BoligLiv i deres efterårsudgave 2020. Billederne er taget af dygtige fotograf Betina Hastoft.