Koldhævede boller

Ingredienser

Koldhævede boller

(9 stk.)

15 g gær
3 dl vand
1 dl kærnemælk (eller græsk yoghurt)
2 tsk. flydende honning
1½ tsk. salt
100 g havregryn
25 g hørfrø
300 g manitoba hvedemel
Frø, kerner og gryn til drys

Sådan gør du

Koldhævede boller

Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en skål. Rør kærnemælk, honning, salt, havregryn og hørfrø i. Tilsæt manitoba mel, og rør godt sammen med en gaffel, til dejen har konsistens som tyk havregrød.

Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl natten over (mindst 8 timer).

Tag skålen med dej ud fra køl. Læg bagepapir på en bageplade. Form dejen til 9 rustikke boller ved hjælp af to skeer, og sæt dem tæt sammen på bagepladen, så de vokser sammen under bagningen.

Lad bollerne hæve tildækket på bagepladen i ½ time.

Tænd ovnen på 230°. Drys bollerne med skiftevis havregryn/sesam/hørfrø/birkes – du bestemmer. Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en rist, og servér dem lune og nybagte.