14 jun Klassisk fragilité med kaffesmørcreme
Ingredienser
Mandelmarengsbunde
2 æggehvider
100 g sukker
70 g mandler
1 knivspids salt
25 g mandelflager
Kaffesmørcreme
50 g blødt smør
50 g blød nougat
50 g flormelis
2 æggeblommer
2½ spsk. friskbrygget stærk kaffe, fx MILANO fra Real Coffee
1 knivspids salt
Til servering
1 spsk. flormelis
Milano kaffe fra Real Coffee kan fås her:
https://www.realcoffee.dk/kaffekapsler/13-espressokapsler-til-nespressoreg/405-espresso-milano/
Sådan gør du
Mandelmarengsbunde
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir på en bageplade, og smør bagepapiret med lidt smør.
Pisk æggehvider let stive i en skål med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre til en fast marengs. Hak mandlerne til groft mel i en blender eller minihakker, og vend det i marengsen sammen med en smule salt.
Smør marengsen ud på bagepapiret i en firkant, der måler ca. 30 x 20 cm. Drys mandelflager på ca. halvdelen af marengsen, og bag den i ovnen i 15 minutter. Afkøl den på en rist.
Kaffesmørcreme
Pisk blødt smør, nougat og flormelis sammen i en skål.
Bryg en kop Milano kaffe på din Nespressomaskine. Tilsæt æggeblommer og friskbrygget kaffe til smørcremen, og pisk den godt, til den er som luftig smørcreme. Smag cremen til med lidt salt og evt. en smule mere kaffe.
Skær den afkølede mandelbund ud i tre lige store stykker, og læg dem sammen med kaffesmørcreme imellem. Sæt fragilitékagen på køl i mindst 2 timer – gerne til næste dag, hvis du har god tid.
Servering
Skær fragilitékagen ud i 6 pæne firkantede stykker, og drys med sigtet flormelis på toppen – og servér selvfølgelig gerne en kop friskbrygget kaffe til kagen.