Karamelbrownie med rabarber og mandler

Ingredienser

Karamelbrownie med rabarber

150 g smør
150 g karamelchokolade (fx Amber fra Summerbird, Dulcey fra Valrhona eller Gold fra Callebaut)
2 æg
125 g lyst rørsukker
½ tsk. vaniljepulver
85 g hvedemel
0,25 tsk. salt
100 g rabarber (renset og skåret vægt)
25 g mandler
25 g karamelchokolade
1 springform, 20 cm. i diameter 

Sådan gør du

Karamelbrownie med rabarber

Tænd ovnen på 175°. Beklæd springformen med bagepapir, og smør kanterne med lidt smør.

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt hakket karamelchokolade. Rør det sammen, til chokoladen er smeltet.

Pisk æg, rørsukker og vaniljepulver sammen i en skål med en elpisker.

Tilsæt chokolade-smør-blandingen, og rør rundt. Tilsæt hvedemel og salt, og rør dejen sammen, til den er ensartet. Fordel dejen i formen.

Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Hak mandler og karamelchokolade groft. Drys rabarberstykker, mandler og karamelchokolade over dejen, og bag brownien i ovnen i ca. 35-40 minutter, til den er fast i kanterne, men stadig lidt blød i midten.

Afkøl kagen på en rist, og sæt den herefter på køl til næste dag – det er vigtigt for, at kagen opnår en fast og konfektagtig konsistens.

Servér kagen kold evt. med en skefuld cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til.