150 g smør 150 g karamelchokolade (fx Amber fra Summerbird, Dulcey fra Valrhona eller Gold fra Callebaut) 2 æg 125 g lyst rørsukker ½ tsk. vaniljepulver 85 g hvedemel 0,25 tsk. salt 100 g rabarber (renset og skåret vægt) 25 g mandler 25 g karamelchokolade 1 springform, 20 cm. i diameter
Sådan gør du
Karamelbrownie med rabarber
Tænd ovnen på 175°. Beklæd springformen med bagepapir, og smør kanterne med lidt smør.
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt hakket karamelchokolade. Rør det sammen, til chokoladen er smeltet.
Pisk æg, rørsukker og vaniljepulver sammen i en skål med en elpisker.
Tilsæt chokolade-smør-blandingen, og rør rundt. Tilsæt hvedemel og salt, og rør dejen sammen, til den er ensartet. Fordel dejen i formen.
Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Hak mandler og karamelchokolade groft. Drys rabarberstykker, mandler og karamelchokolade over dejen, og bag brownien i ovnen i ca. 35-40 minutter, til den er fast i kanterne, men stadig lidt blød i midten.
Afkøl kagen på en rist, og sæt den herefter på køl til næste dag – det er vigtigt for, at kagen opnår en fast og konfektagtig konsistens.
Servér kagen kold evt. med en skefuld cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til.