03 aug Kanelsnegle i fad med vaniljecreme
Ingredienser
Koldhævet gærdej
1¾ dl sødmælk
10 g gær
25 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
2 æg
Ca. 525 g hvedemel
1 tsk. salt
120 g blødt smør
Vaniljecreme
2 æg
50 g sukker
½ vaniljestang
25 g Maizena
2½ dl sødmælk
Kanelremonce
150 g blødt smør
50 g brun farin
50 g sukker
1 spsk. stødt kanel
1 knivspids salt
Sådan gør du
Koldhævet gærdej
Lun mælken til den er lillefingervarm. Hæld mælken i en røreskål, og rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker, kardemomme og æg, og rør rundt. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen til den er sammenhængende. Skær det bløde smør i tern, og tilsæt det til dejen lidt ad gangen, mens der æltes. Ælt dejen grundigt i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis dejen er klistret. Læg dejen i en skål, dæk med husholdningsfilm og et låg, og sæt den på køl natten over (mindst 8 timer).
Vaniljecreme
Bland æg, sukker, vaniljekorn, Maizena og sødmælk i en gryde, og kog det forsigtigt op under konstant omrøring, til cremen tykner. Kog vaniljecremen godt igennem i 1-2 minutter. Tag gryden af varmen, hæld vaniljecremen over i en skål, og lad den køle helt af.
Kanelremonce og samling
Tag den kolde dej ud fra køl, og lad den vågne op på køkkenbordet i 20 minutter.
Rør smør, brun farin, sukker, kanel og salt sammen til remonce i en skål.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en stor firkant. Smør kanelremoncen ud på dejen i et jævnt lag. Rul dejen sammen til en roulade, og skær den ud i 12 lige tykke snegle.
Fordel sneglene i et stort fad med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 1½ time.
Tryk en lille fordybning i hver kanelsnegl, og fordel en skefuld vaniljecreme ned i fordybningen.
Tænd ovnen på 200°. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist, og servér dem lune og nybagte.
Pynt evt. med glasur.