Frisk pasta med bagt græskar, bacon og parmesan

Ingredienser

Frisk pasta med bagt græskar

1 butternut squash, ca. 500 g
2 spsk. olivenolie
1½ tsk. tørret timian
½ tsk. stødt chili (eller chiliflager)
Salt og peber
100 g bacon
250 g frisk pasta

Til servering

1 spsk. smør
25 g parmesan
1 håndfuld persille
Frisk timian

Sådan gør du

Frisk pasta med bagt græskar

Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquash, og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af med en skarp kniv, og skær græskarkødet i mundrette tern. Vend dem med olie, rosmarin, chili, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag græskarternene i ovnen i 20-25 minutter, til de er møre og let gyldne.

Skær bacon i mindre stykker, og steg dem sprøde på en varm pande. Afdryp på fedtsugende papir.

Kog den friske pasta i en gryde med letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, men gem ½ dl af kogevandet.

Servering

Vend pasta, kogevand, græskartern, bacon, smør og finthakket persille forsigtigt sammen, og anret pastaretten i dybe tallerkener. Servér med revet parmesan og friskkværnet peber, og pynt med lidt frisk timian.

Retten rækker til 3-4 personer. Servér evt. en god blandet salat til – se fx. min opskrift på figensalat med valnødder.