1 butternut squash, ca. 500 g 2 spsk. olivenolie 1½ tsk. tørret timian ½ tsk. stødt chili (eller chiliflager) Salt og peber 100 g bacon 250 g frisk pasta
Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquash, og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af med en skarp kniv, og skær græskarkødet i mundrette tern. Vend dem med olie, rosmarin, chili, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag græskarternene i ovnen i 20-25 minutter, til de er møre og let gyldne.
Skær bacon i mindre stykker, og steg dem sprøde på en varm pande. Afdryp på fedtsugende papir.
Kog den friske pasta i en gryde med letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, men gem ½ dl af kogevandet.
Servering
Vend pasta, kogevand, græskartern, bacon, smør og finthakket persille forsigtigt sammen, og anret pastaretten i dybe tallerkener. Servér med revet parmesan og friskkværnet peber, og pynt med lidt frisk timian.
Retten rækker til 3-4 personer. Servér evt. en god blandet salat til – se fx. min opskrift på figensalat med valnødder.