Bananbrød med pekannødder og mørk chokolade

Ingredienser

Bananbrød

150 g blødt smør
100 g sukker
100 g flormelis
¼ tsk. vaniljepulver
2 æg
2 bananer
3 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
50 g pekannødder
75 g mørk chokolade
1 banan til toppen
1½ tsk. sukker til drys
En lille brødform, ca. 1,5 liter

Sådan gør du

Bananbrød

Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir.

Pisk smør, sukker, flormelis og vaniljepulver sammen med en elpisker. Pisk æggene i 1 ad gangen. Mos 2 bananer med en gaffel, og rør mosen i dejen.

Bland hvedemel, bagepulver og salt, og rør blandingen i dejen. Hak pekannødder og chokolade groft, og vend det i dejen.

Fordel dejen i formen, og glat overfladen. Skær den sidste banan igennem på langs, læg de to bananstykker oven på dejen, og drys med sukker. Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter, og mærk efter med en gaffel eller et træspyd, at den er gennembagt.

Afkøl kagen på en rist, og servér den lun eller kold i tykke skiver.