150 g blødt smør 100 g sukker 100 g flormelis ¼ tsk. vaniljepulver 2 æg 2 bananer 3 dl hvedemel 1 tsk. bagepulver ¼ tsk. salt 50 g pekannødder 75 g mørk chokolade 1 banan til toppen 1½ tsk. sukker til drys En lille brødform, ca. 1,5 liter
Sådan gør du
Bananbrød
Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir.
Pisk smør, sukker, flormelis og vaniljepulver sammen med en elpisker. Pisk æggene i 1 ad gangen. Mos 2 bananer med en gaffel, og rør mosen i dejen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt, og rør blandingen i dejen. Hak pekannødder og chokolade groft, og vend det i dejen.
Fordel dejen i formen, og glat overfladen. Skær den sidste banan igennem på langs, læg de to bananstykker oven på dejen, og drys med sukker. Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter, og mærk efter med en gaffel eller et træspyd, at den er gennembagt.
Afkøl kagen på en rist, og servér den lun eller kold i tykke skiver.