Skagenshorn med marcipanfyld

Ingredienser

Gærdej

(12 stk.)

80 g smør

2 dl kærnemælk

25 g gær

1 æg

30 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

½ tsk. salt

400 g hvedemel

1 æg til pensling

 

 

Marcipanfyld

75 g marcipan

75 g blødt smør

60 g sukker

2 tsk. vaniljesukker

Glasur og pynt

100 g flormelis

20 g kakao

2-3 spsk. kogende vand

10 g usaltede pistacienødder

Sådan gør du

Gærdej

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt kærnemælk, og rør rundt. Lad smørblandingen køle af, til den er lun.

Smuldr gæren, og rør den ud i smørblandingen.

Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker, salt og hvedemel, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. mere hvedemel, hvis dejen er klistret.

Læg dejen i en skål, og lad den hæve lunt og tildækket i 1 time.

Marcipanfyld

Rør groftrevet marcipan, smør, sukker og vaniljesukker sammen til en fast og ensartet masse.

Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en meget aflang firkant, der måler ca. 70 x 20 cm, og skær dejen i 12 trekanter med flad spids.

Læg en stor teskefuld marcipanfyld i den brede ende på hver trekant, og rul dem sammen til horn. Fordel hornene på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad, og tryk dem let flad. Lad dem efterhæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200°. Pensl hornene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. 

Afkøl dem på en rist.

Glasur og pynt

Rør flourmelis, kakao og vand sammen til en tyktflydende glasur.

Fordel glasuren på hornene, og drys med finthakkede pistacienødder.

Servér dem friskbagte.