03 jul Skagenshorn med marcipanfyld
Ingredienser
Gærdej
(12 stk.)
80 g smør
2 dl kærnemælk
25 g gær
1 æg
30 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
400 g hvedemel
1 æg til pensling
Marcipanfyld
75 g marcipan
75 g blødt smør
60 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
Glasur og pynt
100 g flormelis
20 g kakao
2-3 spsk. kogende vand
10 g usaltede pistacienødder
Sådan gør du
Gærdej
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt kærnemælk, og rør rundt. Lad smørblandingen køle af, til den er lun.
Smuldr gæren, og rør den ud i smørblandingen.
Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker, salt og hvedemel, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. mere hvedemel, hvis dejen er klistret.
Læg dejen i en skål, og lad den hæve lunt og tildækket i 1 time.
Marcipanfyld
Rør groftrevet marcipan, smør, sukker og vaniljesukker sammen til en fast og ensartet masse.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en meget aflang firkant, der måler ca. 70 x 20 cm, og skær dejen i 12 trekanter med flad spids.
Læg en stor teskefuld marcipanfyld i den brede ende på hver trekant, og rul dem sammen til horn. Fordel hornene på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad, og tryk dem let flad. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl hornene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl dem på en rist.
Glasur og pynt
Rør flourmelis, kakao og vand sammen til en tyktflydende glasur.
Fordel glasuren på hornene, og drys med finthakkede pistacienødder.
Servér dem friskbagte.