150 g smør 100 g marcipan 225 g sukker 2 tsk. vaniljesukker 1½ tsk. stødt kardemomme 3 æg 135 g hvedemel 1 knivspids salt En springform, 22 cm i diameter
Topping
2 dl piskefløde 50 g mandelflager Evt. spiseligt guldstøv
Sådan gør du
Svensk fastelavnskage
Tænd ovnen på 175°. Beklæd springformen med bagepapir, og smør kanterne med lidt smør.
Smelt smørret, og sæt det til side. Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker, vaniljesukker, kardemomme og æg i en skål. Rør hvedemel og salt i, og rør til sidst det smeltede smør i dejen, til den er jævn og ensartet.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter – den skal stadig være lidt ubagt i midten, når du tager den ud. Afkøl kagen på en rist, og sæt den herefter på køl, til den er helt kold (gerne til næste dag).
Topping
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker. Rist mandelflagerne gyldne på en varm og tør pande, og afkøl dem på en tallerken. Befri kagen fra formen, og anret den på et serveringsfad. Top med flødeskum, og pynt med ristede mandelflager og evt. spiseligt guldstøv.
Kagen er til 8 personer.
Opskriften er tidligere bragt i magasinet BoligLiv. Fotograf Betina Hastoft.