200 g blødt smør 200 g sukker 200 g marcipan 4 æg 75 g hvedemel 1/4 tsk. salt 1 usprøjtet citron 3 stængler rabarber 50 g hvid chokolade En springform, 24 cm i diameter
Brændt marengs
1 æggehvide 50 g sukker
Sådan gør du
Rabarbermazarin
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i springformen.
Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Rør hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet.
Riv citronskallen fint, og pres saften. Rør citronskal og citronsaft i dejen.
Hæld dejen i formen. Skyl og snit rabarberne i små stykker. Hak den hvide chokolade groft. Drys rabarber og chokolade over dejen, og tryk dem let ned i dejen.
Bag rabarbermazarinen i ovnen i 40-45 minutter, til den virker gennembagt, men stadig en smule blød. Den sætter sig, når den bliver kold.
Afkøl kagen på en rist, og sæt den på køl indtil servering.
Brændt marengs
Pisk æggehviden lys og luftig i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er helt blank og stiv.
Skær den kolde rabarbermazarin i ca. 12 stykker. Hæld marengsen i en sprøjtepose, og dekorér kagestykkerne med marengsen. Brænd marengsen gylden med en lille gasbrænder. Servér og nyd!