Kransekagetærte med hindbærmarmelade

Ingredienser

Mørdej

75 g blødt smør
50 g flormelis
½ vaniljestang
1 knivspids salt
½ æg
25 g mandelmel
130 g hvedemel
1 tærteform med løs bund, 20 cm. i diameter

Mazarin

85 g marcipan
85 g sukker
85 g blødt smør
2 små æg (str. S)
25 g mandelmel

Kransekage

150 g marcipan
50 g sukker
15 g flydende honning
40 g pasteuriserede æggehvider

Fyld & pynt

100 g hindbærmarmelade
1 spsk. frysetørrede hindbær
Evt. rød skovsyre

Sådan gør du

Mørdej

Rør blødt smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.

Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Stil tærtebunden i fryseren i 1 time.

Mazarin

Bland groftrevet marcipan og sukker sammen i en skål. Tilsæt det bløde smør, og rør det sammen. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg til en ensartet masse. Rør mandelmelet i.

Tænd ovnen på 175°. Tag tærtebunden ud af fryseren, og fordel mazarinmassen heri i et jævnt lag. Bag tærten i ovnen i 15-20 minutter, til den er let gylden og næsten gennembagt. Tag den ud, og sæt den på en rist.

Kransekage

Ælt marcipan, sukker og honning sammen i en skål, og rør æggehvider i lidt ad gangen. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl, og sprøjt den ud på toppen af tærten, så den danner en spiral. Kom hindbærmarmeladen i en anden sprøjtepose, og sprøjt den ud i hulrummet mellem kransekagespiralen.

Skru ovntemperaturen op til 200°. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den i ca. 10 minutter, til kransekagespiralen er let gylden. Afkøl tærten helt, gerne på køl til næste dag. 

Servering

Pynt med frysetørrede hindbær og evt. røde skovsyreblade inden servering.