Marcipantærter med hindbærmousse

Marcipantærter med hindbærmousse

Ingredienser

Mørdej

100 g blødt smør
60 g flormelis
korn af ½ vaniljestang
1 knivspids salt
1 æg (str. S)
25 g mandelmel
180 g hvedemel
to tærteforme med løs bund, 20 cm. i diameter

Hindbærmousse

3 blade husblas
225 g hindbær
80 g sukker
korn af ½ vaniljestang
2 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
100 g skyr
silikoneforme til at støbe mousserne i (fx Globe og Micro Stone fra Silikomart)

Marcipanfyld

100 g blødt smør
150 g sukker
250 g marcipan
3 æg (str. S)

Pynt

200 g friske hindbær
50 g valgfri chokolade (jeg har brugt Dulcey fra Valrhona)
Evt. rød skovsyre, små chokoladeperler eller lign.

Sådan gør du

Mørdej

Rør blødt smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml forsigtigt dejen sammen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.

Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd de to tærteforme med dejen, så dejen dækker formenes bund og kanter. Stil tærtebundene i fryseren i 1 time (eller gerne i op til 1 uge i forvejen).

Hindbærmousse

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Bland hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge et par minutter. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré. Si kernerne fra, og lad hindbærpuréen køle af, til den er lun.

Pisk fløden til let skum, og vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den lune hindbærpuré og vend derefter resten i. Fordel moussen i de to silikoneforme (brug evt. en stor sprøjtepose, hvis det er nemmere), og bank dem let mod bordpladen for at undgå små luftboler. Sæt dem i fryseren i mindst 4 timer, gerne natten over (og gerne i op til 1 uge i forvejen).

Marcipanfyld

Pisk det bløde smør sammen med sukker og groftrevet marcipan i en skål med en elpisker. Pisk kun, til massen er sammenhængende. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk igen kortvarigt.

Tænd ovnen på 175°. Fordel marcipanfyldet i et jævnt lag i de to kolde tærtebunde. Bag tærterne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og fyldet er fast. Afkøl tærterne helt.

Servering & pynt

Tag de frosne hindbærmoussebomber ud af fryseren, og vend dem forsigtigt ud af formene. Fordel dem på de to tærter, og fyld hullerne imellem moussebomberne ud med friske hindbær, hakket chokolade, rød skovsyre og små chokoladeperler – eller slip fantasien løs, og pynt med netop dit favorit-kagepynt!

Sæt tærterne på køl i mindst 1 time før servering, så moussebomberne kan nå at tø lidt op. Servér tærterne kolde.