Tænd ovnen på 200°. Hæld hasselnødderne i et ovnfad og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og godt ristede. Tag dem ud og afkøl dem en smule. Nulr de løse hinder af hasselnødderne og hak nødderne groft.
Skru ovntemperaturen ned til 175°. Smør bageformen med lidt smør og beklæd den med bagepapir.
Smelt smørret i en gryde og lad det køle af i 5 minutter.
Rør smeltet smør, sukker og brun farin sammen i en skål. Tilsæt æg og pisk det hele godt sammen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i dejen. Hak karamelchokoladen groft og vend den i dejen sammen med hasselnødderne.
Fordel dejen i formen og bag den i ovnen i ca. 25 minutter, til overfladen har sat sig, men kagen stadig er lidt fugtig i midten. Afkøl kagen helt på en rist.