Jordbær-hyldeblomst moussekage

Ingredienser

Hvid chokoladebund

200 g smør
200 g hvid chokolade
4 æg
150 g lyst rørsukker
125 g mandelmel
50 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 springform, 24 cm. i diameter

Jordbær-hyldeblomst-mousse

4 blade husblas
250 g jordbær
1 dl koncentreret jordbær-hyldeblomst saft (fx fra Den Gamle Fabrik)
1 spsk. sukker
½ tsk. vaniljepulver
3½ dl piskefløde
200 g cremefraiche 18 %

Jordbær-hyldeblomst gelé

3 blade husblas
2½ dl koncentreret jordbær-hyldeblomst saft (fx fra Den Gamle Fabrik)

Pynt

350 g marcipan
1 spsk. flormelis + ekstra til udrulning
200 g jordbær
Evt. spiseligt sølvstøv og rød skovsyre

Sådan gør du

Hvid chokoladebund

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i springformen. Smelt smørret i en gryde. Hak chokoladen fint, hæld den ned i gryden, og rør rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Lad chokoladeblandingen køle af i 5 minutter. Pisk æg og rørsukker luftigt i en skål med en elpisker. Rør chokoladeblandingen i. Vend mandelmel, hvedemel og salt i dejen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i formen, og bag bunden i ovnen i ca. 30 minutter. Den skal stadig føles en smule ubagt. Afkøl bunden, og sæt den på køl, til den er helt kold.

Jordbær-hyldeblomst-mousse

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Rens jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Kom jordbær, saft, sukker og vaniljepulver i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 8-10 minutter, til det er blevet til kompot. Blend kompotten, så det bliver til fin puré.

Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme jordbærpuré, til den er helt opløst. Hæld jordbærpuréen over i en skål eller lille kande, og sæt den på køl i ca. 20 minutter, til den er næsten afkølet, men stadig en smule lillefingervarm.

Pisk fløden til skum med en elpisker, tilsæt cremefraiche, og vend det sammen. Vend forsigtigt den afkølede jordbærpuré i flødeblandingen.

Tag den afkølede kagebund ud af formen, og rengør formen. Sæt lagkageplast fast langs kanten af formen, og læg kagebunden tilbage i formen. Hæld jordbær-hyldeblomst-moussen oven på kagen, og bank den let ned i bordet, så evt. luftbobler forsvinder. Sæt kagen på køl i mindst 6 timer, til moussen har sat sig – eller sæt den i fryseren til næste dag.

Jordbær-hyldeblomst gelé

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Kog saften op i en gryde, og tilsæt den udblødte husblas. Rør rundt, til husblassen er helt opløst. Køl saften af, til den er lillefingervarm, og hæld den herefter ud på toppen af moussekagen. Sæt kagen tilbage på køl, til geléen har sat sig, gerne 2-3 timer.

Pynt

Ælt marcipan sammen med lidt flormelis, og rul det ud til et langt bånd, som passer til omkredsen på din kage – hvis du har brugt en form på 24 cm som jeg, skal marcipanbåndet være ca. 65 cm langt og 7 cm. bredt.

Tag moussekagen ud fra køl, fjern lagkageplasten, og anret kagen på et serveringsfad. Sæt forsigtigt marcipanbåndet rundt om kagen, og tryk det let fast. Pynt kagen med halve jordbær. Jeg har også pyntet med spiseligt sølvstøv og rød skovsyre – men det er selvfølgelig ganske valgfrit.

Kagen rækker til ca. 12 personer.