Gulerodskage med karamelpopcorn

Ingredienser

Gulerodskage

180 g gulerødder
2 æg
300 g brun farin
1 dl solsikkeolie
140 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødte nelliker
¼ tsk salt

En springform, 22 cm i diameter

Frosting

50 g blødt smør
75 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
200 g flødeost naturel (fx Philadelphia)
½ usprøjtet citron

Karamelpopcorn

50 g tørrede majskerner
1 spsk olie
1 tsk salt
50 g smør
80 g sukker
1 knivspids salt
¼ tsk bagepulver

Sådan gør du

Gulerodskage

Tænd ovnen på 175°. Beklæd en springform (22 cm) med bagepapir, og smør kanterne. Skræl og riv gulerødderne groft. Pisk æg, brun farin, olie, hvedemel, bagepulver og alle krydderierne sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt de revne gulerødder, og rør dejen ensartet.

Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Tjek med et træspyd eller en strikkepind, at kagen er gennembagt. Afkøl kagen på en rist.

Frosting

Pisk smørret luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk videre. Tilsæt flødeost og fintrevet citronskal, og pisk cremen kortvarigt, til den er ensartet. Smag til med lidt citronsaft, til cremen er tilpas sød og syrlig.

Karamelpopcorn

Pop majskerner og olie til popcorn i en stor gryde med låg. Tag gryden af varmen, tilsæt salt, og ryst gryden, så saltet fordeler sig. Afkøl popcornene.

Bring smør, sukker og salt i kog i en gryde, og lad sukkeret smelte og blive til gylden karamel. Tag gryden fra varmen, og tilsæt bagepulver under kraftig omrøring. Vend popcornene lidt ad gangen rundt i karamellen, hæld dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af.

Sprøjt citron-flødeostecremen ud på gulerodskagen i små toppe eller rosetter. Bræk karamelpopcornene fra hinanden, og brug dem som pynt på kagen. Servér resten af popcornene i en skål ved siden af.

Tip:
Skyd genvej med færdigkøbte karamelpopcorn, hvis du vil spare lidt tid. Du finder dem i delikatesseforretninger samt velassorterede supermarkeder.

(Opskriften rækker til 8 personer).

Opskriften er tidligere bragt i magasinet BoligLiv.
Fotograf Betina Hastoft.